ФОНДАЦИЯ ПАМЕТ И ДУХ БЪЛГАРСКИ

Силата, която ни накара да се обединим е гласът на дебелите ни корени. Музика е нашата голяма любов. Българския фолклор, песните, обичаите и традициите, които са ни завещани от предците ни са свещено знание.
Фондацията е основана Декември месец на 2022г.

Учредители на Фондацията сме аз - Десислава Хаджийска – автентичен и самороден народен изпълнител. Закърмена с народното пеене и българските традиции. Ники Луканов – композитор и аранжор на авторска българска народна музика. Син на равнината и дете на планината. Твори предимно в шопска и северняшка фолклорни области. Третият член е Мадлен Владимирова – предприемач и бизнес дама. Душа изпълнена с любов към изкуството и фолклорното народно творчество.

До учредяване на Фондацията стигнахме след намесата на още един човек, носител на Българският Дух, а именно Алекс Хрисимов – адвокат, за което искаме да изкажем благодарност към него за неговата безвъзмездна работа!
Всеки един от нас е парченце пъзел, което си е намерило правилното място. Всички ние силно желаем да възродим Българския дух и да събудим силата на родовата памет! Това е нашата основна мисия и цел!

Разбира се Фондацията има и други цели, а именно:
1. Създаване на авторски песни, които да увековечат делата на Българи, които са допринесли за развитието на българската култура, както и населени места и събития свързани с историята на България;
2. Формиране на осъзнато мислене в съвременното общество относно корена Български;
3. Популяризиране на български забравени или не толкова известни творци, изпълнители и автори чрез изготвяне и поставяне на паметни плочи, както и организиране на събития свързани с тяхното творчество;
4. Подобряване и устойчово развитие на съвременната народна музика на основата на чистата линия;
5. Откриване на самобитни таланти, които интерпретират фолклора по подобаващ начин;
6. Публикуване на информационни материали и осъществяване на медийни проекти;
7. Повишаване на обществената информираност относно исторически факти и данни с цел предаване на знанието на бъдещите поколения;
8. Възстановяване и развитие на прекъснатата връзка с Българската родова памет.
Искрено вярваме, че давайки този пример на младите ще успеем да ги запалим в любов към Българския Дух. Имаме намерение след известен период от време да възстановим тъй наречените Седянки, на които нашите предци са се събирали под предтекста да работят, но всъщност това е било мястото за комуникация, обмен на енергия, поддържане и предаване на българската култура.

Реалността показва, че живеем в трудни времена и изкуството, културата и традициите са останали на заден план, за да успеем да ги запазим ни е необходима и Вашата подкрепа!
Фондацията е създадена в обществена полза и има за цел да възроди българският дух и силата на родовата памет!

Нуждаем се от финансова подкрепа, за да продължим делото, което започнахме в името на Рода Български и ще бъдем изключително благодарни, ако се включите в каузата!
Всяко дарение ще бъде удостоверено със съответния документ за ползване на данъчно облекчение.
В замяна на Ваше дарение към Фондацията, можем да рекламираме Вашата организация и като поддръжници на Българщината.

Благодарим Ви предварително от огромно, туптящо в гърдите БЪЛГАРСКО СЪРЦЕ!

Подробности

Обява №: 16135

Местоположение: София

Препоръчано за теб

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате нашия сайт, вие приемате нашата политика за бисквитките. Политика за поверителност
Приемам